passie voor ambacht  

inkoop: 
gallery/ lifeboat zwart wit

Alle reddingssloepen worden door ons zelf  zorgvuldig gecontroleerd en ingekocht bij verschillende europese werfen. Veelal hangen ze nog aan de containerschip/cruiseboot als wij ze inkopen

onze werf:   

Ingekochte sloepen worden getransporteerd naar onze werf. Hier wordt gestart met de volledige demontage van de sloep. 

gallery/harding 1
demontage: 
 
 

Op onze werf wordt de reddingssloep volledig van zijn oude onderdelen gedemonteerd. De motor, schroef-as en zitplaatsen worden verwijderd. Hierdoor blijft er alleen nog de sloep-romp zelf over waarna er gestart kan worden met de opbouw. 

romp schillen/schuren:

Reddingssloepen zijn opgebouwd uit meerdere oude verflagen. Om tot een goede betrouwbare verflaag te komen is het noodzakelijk om oude verflagen te verwijderen. Met hiervoor speciale apparatuur verwijderen wij de oude verflagen tot de gelcoat. Vervolgens wordt de romp volledig glad geschuurd zodat er kan worden begonnen met nieuwe duurzame verfsysteem.

gallery/lege sloep (2)
opbouwen verfsystemen inpersen binnen mal 
binnen mal gieten 

Na het schuren wordt de romp eerst in epoxy primer gezet en in totaal 5 lagen weer volledig opgebouw zodat verfsysteem jaren mee kan en geen onderhoud behoeft. Vervolgens persen we de nieuwe binnen mal in de sloep .

gallery/mal
gallery/sloep afgebouwd

Uniek aan onze aanpak is dat wij een nieuwe binnenmal in kleur gieten voor alle reddingsloepen. Dit betekent dat het volledig onderhoudsarm wordt en altijd goed en mooi blijft. 

gallery/sloep 620
gallery/sloep 750
onze modelen
Von Dur  620
Von Dur 750 & 750 XL